Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş yada Kayıt.    Kayıp Parola?
Alta gitSayfa: 1
BAŞLIK: Acaba YENİ mi KÖYümüz?
Acaba YENİ mi KÖYümüz? 1 Yıl, 6 Ay önce Karma: 0
Geçenlerde anamemleketim olan Yeniköye; yani sılayı ziyarete gittim.Artık yavaş yavaş köyüme yaklaşınca kalbimdeki notalarda biraz teklemeler oldu.Heyecandandır dedim ve emindim öyle olduğuna.Etrafı doya doya seyrediyordum.Okuduğum bölümden olsa gerek.Sarooğlan kasabasını tam çıkmak üzereydik ki ileride gözüme mavi önlüklü öğrencilerin arabalara EL kaldırışları ilişti.baktım içinde tanıdık simalarda vardı.Amcamın oğlu, Teyzemin kızı vs.İlk önce şaşkınlığımı gizleyemedim.Ne işleri vardı burada? Köydeki okula gitmiyorlar mı? gibi sorular kuyruklar oluşturdular kafamda.Anladım ki onlar öğrenimlerini 'sürgün hayatının' cilvelerinde geçirecekler.Yani köydeki okul kapatılmış, öğrenciler de sarıoğlan kasabasına sevk edilmişler.Şimdi insanın kafasına şöyle bir soru gelmez mi: HAYDİ KIZLAR OKULA veya ANNE KIZ okula kampanyasının çok rağbet gördüğü bir ülkede;aile terbiyesininçok önem kazandığı bir evrede o küçücük çoçukları 15 km uzaklıktaki bir okula gönderiyorsun, hemde yatılı.böyle kampanyaların yoğunlaştığı bir ülke de , Türkiyenin tam ortasında bulunan bir köyde böyle bir manzara beni çok şaşırtmıştı.
Ben de okumak için diyar diyar gezmiştim.Onun için bu konuda doluyum.Sadece buradan şöyle bir çağrıda bulunmak istiyorum: GELİN OKUMA FALİYETİNİ KOLAYLAŞTIRALIM.GENÇ BEYİNLERİ KARDA KIŞTA YOLLARA KOYMAYALIM.BEN DERİM Kİ BU YAŞTA ''ÇİLE'' KAVRAMINI ÇOCUKLARA ÖĞRETMEYELİM.YOKSA ÇOCUKLAR HAYATIN İPİNİ ERKEN BIRAKIRLAR.. SAYGILARIMLA..mehmet çakır
cakir
Yeni Bozkırlı
Gönderiler: 12
graphgraph
Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.

Cvp:Acaba YENİ mi KÖYümüz? 1 Yıl, 6 Ay önce Karma: 0
Mehmet Çakır kardeşim öncelikle aramıza hoşgeldin. İlk mesajında bu güzel duygularını bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz.
Maalesef Türkiye'nin bir çok yerinde olduğu gibi ayrı bir güzelliği olan Bozkır'ımda da eğitimdeki eksiklikler devam ediyor. Okulumuz var ise öğretmenimiz yok. Ya da var olan okulumuzu kapatırız. O çocukların kar da kıyamette o okula gitmeleri tabi ki de problem. Bazı durumlarda yalnız sen değil hepimiz şikayetci olsak ta bir şeyleri değiştiremiyoruz.
GENC_BOZKIRLI
Forum Yöneticisi
Gönderiler: 242
graph
Cinsiyet: Bay BOZKIR.COM genc_bozkirli@hotmail.com Konum: Bozkir.Com
BOZKIR'da Doğmakla BOZKIRLI OLUNMAZ !

ismail@bozkir.com

Cvp:Acaba YENİ mi KÖYümüz? 1 Yıl, 6 Ay önce Karma: 0
Beni en çok sevindiren Bozkır'ın genç neslinin Bozkır'a olan ilgisi, Bozkır ve Türkiye gerçekleri hakkında ki bilgi ve alakası. Sorunlara duyayrlılık cok önemli. Aslında bu neslin, sorunlara çözüm üretme ve yetki kullanma zamanıda geldi. Düşünen, öğrenmeye açık, gelişime yönelmiş, vizyon sahibi gençlik.. Bozkır'ın e hatta Türkiye'nin kurtuluşuna çare olacak.
Oguzhan
Usta Bozkırlı
Gönderiler: 51
graphgraph

Cvp:Acaba YENİ mi KÖYümüz? 7 Ay, 1 Hafta önce Karma: 0
BENDE KARAMAN KAZIMKARABEKİR DOĞUMLUYUM KÖYÜMÜ GÖRMEDİM AMA KÖYÜME SEVDALIYIM VE BEN DİYORUMKI

EL ELE VERİP KÖYÜMÜZ İÇİN NE YAPABİLİRİZ EL ELE VERSEK DİYORUM EVET DIŞRADAKİLER ÖZELLİKLE BURDA TOPLANALIM BİLENLER BİLMEYENLERE HABERLEŞELİM DERİM

BU ARADA BEN İHTİAYRIN MUSTAFANIN TORUNLARINDANIM

RAJHMETLİ ÜMMÜGÜLSÜM GÜSÜSÜN ÜN TORUNUYUM
demirci
Yeni Bozkırlı
Gönderiler: 1
graphgraph

Üste gitSayfa: 1
Yetkililer: GENC_BOZKIRLI